"Me oleme valitsuskoalitsioonis ainus rahvuslik-konservatiivne erakond ning töötame selleks, et Eesti tulevikku kujundavad otsused lähtuks eelkõige meie seisukohtadest. Olgu selleks siis kaitse- või ettevõtluspoliitika, haldusreform või migratsiooni küsimused," rääkis Karus.

Karus viitas, et ka teiste valitsuserakondade reitingud on kahanenud ja ta leiab, et selles on oma osa pagulastega seotud poliitikal.

IRL-i toetus on esimest korda langenud parlamendierakondadest kõige madalamale, kuna IRLi toetus langes üheksalt protsendilt kaheksale, samas kui EKRE toetus kasvas kuuelt protsendilt kümnele.

"Me ei pea mingit eraldi võistlust parempopulistliku EKRE-ga, vaid lähtume selgelt oma sihtidest ja valimisprogrammist ning samm-sammult viime ka seda ellu," sõnas Karus vastuseks küsimusele, kuidas suhtub IRL asjaolusse, et EKRE toetus on kasvanud IRL-i omast suuremaks.

Keskerakonna toetus on uuringu järgi kaks protsendipunkti langenud, kuid siiski annaks oma hääle Keskerakonnale 27 protsenti valijatest. Populaarsuselt teisel kohal on 14-protsendise toetusega Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Vabaerakond.

Suurima tõusu tegi septembriga võrreldes EKRE toetus ja IRL langes esmakordselt selle parlamendikoosseisu jooksul toetusedetabeli lõppu.