Reformierakonna peasekretär Kristen Michal ütles, et nende planeeritud kampaania maksumuse suurusjärk ehk miljon eurot kehtib endiselt. „Pisut võib peale tulla,” möönis ta viimast seisu hinnates.

Samamoodi kinnitas juba varem välja pakutud eelarve piiridesse jäämist Keskerakonna peasekretär Priit Toobal. „Me jääme sinna 800 000 euro kanti,” ütles Toobal Keskerakonna oma kassast kantavate kampaaniakulude suurusjärku hinnates.

Sotsiaaldemokraatidel on ol­nud väga nähtav kampaania. Peasekretär Kalvi Kõva kiitis nutikat ja hästi planeeritud kampaaniat, millega ollakse igal pool pildil. Ta ennustas, et see kõik võtab kokku umbes 400 000 eurot, mis oli ka kampaania eelarve.

Roheliste peasekretär Ain Kabal mainis tagasihoidlikku 100 000 eurot, lisades, et kulu võib minna ka suuremaks, kuid praegu ta ei söanda täpsemaks minna. Kabali sõnul võib nende kampaaniakulu lõppsummat päris oluliselt mõjutada see, kui palju kulutavad nn vabatmehed.

Kurioosseks osutus aga IRL-i lähenemine, kelle reklaame pressib sisse uksest ja aknast. Erakonna peasekretär Ken-Marti Vaher ei tahtnud välja tuua isegi mitte suurusjärku. Telefonis mainis ta ääri-veeri, et kulud võiksid olla võrreldavad eelmiste riigikogu valimiste omadega.