Selleks, et uusi töökohti aga tekiks, tuleb tõsta Eesti konkurentsivõimet, peamiseks probleemiks tema hinnangul kujunenud Eesti maksukoormuse tõus liiga kõrgele tasemele. Laar tõi näiteks Maailmapanga värske ärikliima uurimuse, mille kohaselt ületab maksukoormus Eestis lähemate naabrite oma.

„Maksukoormust Eestis tuleb kiiremas korras langetada, IRL blokeerib edaspidi iga maksukoormuse kasvule viiva ettepaneku, olgu see siis tehtud olemasolevate maksude tõstmise või maksusoodustuste kaotamise kaudu“.

Laari sõnul pole IRL pole mingil tingimusel nõus maksusoodustuse kaotamisega kodulaenu võtnud peredele.

„Selle sammu astumiseks on halvemat aega raskem välja mõtelda. Selline ettepanek tõstaks ligi 160 000 koduomanikest pere maksukoormust, see tähendab ligi poolte Eesti perede maksukoormust. IRL pole sellega mingil juhul nõus“.

Laar pidas vajalikuks veel selle aasta jooksul kehtestada sotsiaalmaksule ülempiir ning kehtestada tulumaksuvabastus ka väärtpaberitesse tehtud investeeringutele.

„Olen saanud arvukalt pöördumisi nii tallinlastelt kui ettevõtlusorganisatsioonidelt seoses Tallinnas kehtestava müügimaksuga palvega riigikogus selline maksutõus peatada. Vaadates viisi, kuidas
nimetatud maksu Tallinnas kehtestama kavatsetakse asuda, on tõepoolest lihtsam selline võimalus riigikogul lihtsalt kaotada“.

Isamaa ja Res Publica Liit tõstatab nimetatud küsimuse ülejärgmisel nädalal, kui riigikogu taas istungitele koguneb.

Tallinna linnavalitsus otsustas alates käesoleva aasta 1. juulist kehtestada pealinnas reale kaupadele üheprotsendilise müügimaksu.