Kuna nii Euroopa Liit kui ka Eesti Vabariik toetavad Ukraina uut valitsust, leiab IRLi fraktsioon, et oluline on toetust kinnitada ning üles näidata ka omavalitsuse tasemel, teatas erakonna esindaja Vesse Vesiaid.

"Tallinna Linnavolikogu on seisukohal, et Ukraina on suveräänne ja terviklik riik, mille tänane valitsus on Ukraina ülemraada ehk parlamendi selge enamuse poolt ametisse nimetatud ning seeläbi hetkel riigi kõige kõrgem täitevvõimu esindaja," seisab avalduses.

"Tallinna Linnavolikogu tuletab meelde, et endine president Viktor Janukovitš loobus oma volituste täitmisest ja Nikolai Azarovi valitsus astus tagasi, mistõttu on alates 22. veebruarist ainsaks legitiimseks võimuorganiks Ukraina ülemraada.

Pärast seda, kui ülemraadas moodustati uus valitsuskoalitsioon, millel on parlamendis 250 kohta, samas kui valitsemiseks piisab 226 kohast, on uut valitsust toetanud nii Eesti Vabariik, Euroopa Liit kui ka Ameerika Ühendriigid.

Tallinna Linnavolikogu toetab Ukraina uue valitsuse välispoliitilisi prioriteete, milleks on riigi suveräänsuse hoidmine ning lõimumine Euroopaga, sealhulgas assotsiatsioonilepingu allkirjastamine Euroopa Liiduga ja viisalihtsustamise tingimuste täitmine.

Tallinna Linnavolikogu peab vajalikuks, et olukord Ukrainas laheneks rahumeelselt ning välistatud oleks igasugune sõjalise jõu kasutamine nii kohapealsete väeüksuste kui kõigi välisriikide poolt. Ukraina rahvas ja uus valitsus vajavad praegu kõige enam stabiilsust ja rahvusvahelist toetust, et konfliktist väljuda."