"Kui kusagil arutatakse Eesti tulevikku ja võimalusi ning sellest sünnivad uued ideed, siis seda tuleb tervitada, ütles Sibul Delfile.

"Minu meelest on sümpaatne kui inimesed käivad koos ja mõtlevad, kuidas paremini või paremat ühiskonda rajada, olgu seda siis erakonnata, erakonda luues või erakonnana. Erinevaid arutelusid meie riigi tuleviku üle 100-ndal juubeliaastal tuleb tervitada, olgu neid rohkem."

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et juba mitu kuud käib koos seltskond, kes arutleb mitme Eesti probleemi üle, ja mitte ainult. Eesmärgiks pole midagi vähemat kui uue erakonna loomine, kuigi seni pole päris lõplikku otsust veel langetatud. Esimene kohtumine toimus sügisel pärast kohalike omavalitsuste valimisi Ida-Virumaal, viimane laupäeval Pirital asuvas koolituskeskuses Punane Puu.

Kui varasemad kokkusaamised on peetud pisut väiksemas seltskonnas, kus Eesti tuleviku ideedest on räägitud veiniklaasi taga, siis laupäeval kogunes kohtumisele juba umbes 30 inimest. Kas jõuti ka mingite otsusteni, kuhumaale kõnelused ülepea tüürivad, ei soovinud üritusel osalenud isikud Eesti Päevalehele paljastada.