"Me suhtleme praegu koos erakonna juhtkonnaga ja küsime aru nendele küsimustele, millele vastuseid veel ei ole antud," ütles Laurson ERR-i uudisteportaalile.

Üks olulisemaid asju, mis neid häirib, on Keskerakonna koostööleping Ühtse Venemaaga. "Ma ei saa aru, miks me selles osas nii kergelt järgi andsime ja ei nõudnud selle tühistamist," sõnas Laurson.

Mihhail Lotman kirjutas oma kodulehel, et Keskerakonnaga koalitsiooni astumise tõttu peab tunnistama et IRL on oma valijaid petnud. "Kogu riigikogu valimiste kampaania ajal hirmutasime me valijaid Keskerakonnaga, lausa demoniseerisime seda, veelgi enam, hoiatasime Reformierakonna kui Keskerakonna potentsiaalse koalitsioonipartneri eest," seisab Lotmani kodulehel.

"Ma olen veendunud, et nii radikaalse kannapöörde puhul jääb fraktsiooni ja eestseisuse heakskiidust väheks (mis pealegi ei olnud minu andmete järgi konsensuslik). Seda oleks pidanud tegema Suurkogu," lisas ta.

ERR-i andmetel plaanib Mihhail Lotman seetõttu erakonnast lahkuda, ent kinnitama ta seda nõus veel ei olnud. Laursoni sõnul ta erakonnast lahkumist ei plaani, vaid kavatseb võidelda.