„Turay jaoks uue töökoha loomine linnaaparaati, mis innustas teda sotsidest üle hüppama, on tekitanud vajaduse eraldada linnaeelarvest 53 209 eurot,“ ütles Kübar. „Summa, mis linna esindajate sõnul sisaldab endas lisaks palgafondile veel ka uue töökoha loomisega seotud muid kulusid, kinnitatakse juunis, mis tähendab, et igakuised kulud on 8868 eurot.

„Keskerakond on viimase aasta jooksul taolisi lahkeid üleostmisi teinud mitmeid. Kui näiteks Lauri Laatsile linnavolikogu aseesimehe ja Vadim Belobrovtsevile Kristiine linnaosavanema koha kinkimine tähendas, et nendest ametitest pidid suu puhtaks pühkima juba varem keskpartei ridadesse kuulunud inimesed, siis Turay jaoks uue koha loomine tähendab linnale uusi suuri väljaminekuid,“ tõdes Kübar.

„Pärast Lauri Laatsi üleostmist sotsiaaldemokraatide ridadest ja linnavolikogu aseesimeheks määramist kingiti talle kohe 3500-eurone kuupalk. Belobrovtsevi maandumine linnaosavanema kohale oli pea sama pehme, Tallinna linnaosajuhtide palgad küündivad samuti 3500 euroni,“ ütles Kübar.

„Tallinn on muutunud Keskerakonna isiklikuks rahateenimise allikaks,“ nentis volinik. „Lisaks töökohtadele, mida partei vastavalt oma suvale jagab ja juurde loob ning mille palkadest kindel summa igakuiselt erakonna kassasse laekub, kasutavad mitmed Tallinna palgal olevad keskerakondlased linnaeelarvet ka oma isikliku valimiskampaania rahastamiseks, nagu on tuvastanud ka prokuratuur ja Erakondade rahastuse järelevalve komisjon.“

Tallinna 2016. aasta esimese lisaeelarve esimene lugemine toimub linnavolikogus sel neljapäeval.