Eile kella 17.35 paiku sõitis Harjumaal Tallinna-Paldiski maantee 42. kilomeetril teelt välja sõiduauto Honda. Keila suunas liikunud sõiduautos Seat olnud inimesed märkasid teelt välja sõitnud sõiduautot Honda ja peatasid oma sõiduki. Seat pargiti vastasuunavööndisse ning autol põlesid esituled. Kraavi sõitnud reisijatega tundus olevat kõik korras, kuid seda, mis edasi juhtus, poleks keegi osanud aimatagi.

Vaata lähemalt, mis juhtus ja kuidas oleks võinud traagilise õnnetuse ära hoida:

Sõidukis Honda kaasreisijana olnud 36-aastane mees tuli autost välja ja kõndis tee ääres. Ta oli riietatud tumedasse ja tal puudus helkur. Politsei täpsustas täna, et mees jõudis kõndida tee keskele, kui sai löögi Paldiski suunas sõitnud Volvolt. Sõiduk riivas parempoolse esinurgaga teel olnud jalakäijat, kes paiskus saadud löögist otsa tee äärde pargitud sõidukile Seat ning hukkus sündmuskohal. Volvo juht oli kaine ja juhtimisõigusega.

Õnnetuses on aga hulk vastuseta küsimusi: mis põhjustel sattus Honda kraavi? Missuguses tervislikus seisundis oli 36-aastane auto alla jäänud mees? Miks mees keset pimedat sõiduteed astus? Loodetavasti annab vastuse alustatud kriminaalmenetlus.

Kui lähed õnnetusse sattunule appi:


- pargi sõiduk maantee äärde liikumissuunas
- lülita sisse ohutuled

- pea meeles: lülita nii kaug- kui ka lähituled välja, et mitte pimestada vastutulevaid sõidukeid

- kõigil sõidukist väljunud inimestele helkurvest selga

Sarnaselt eilse traagilise õnnetusega, ei olnud ka detsembri alguses pimeda maantee ääres rehvivahetuseks autost väljunud naisel ega ka autojuhil helkurvesti ega helkurit, nagu nõuab liikluseeskiri. Esialgsetel andmetel ei põlenud hädapeatunud sõidukil ka ohutuled.

"Pimedal ajal maanteel liikumine on väga ohtlik, sest möödasõitvate sõidukite kiirused on suured ja nad ei pruugi näha teel olevat jalakäijat, kel ei ole helkurit või helkurvesti," toonitas Põhja prefektuuri operatiivjuht Raavo Järva juhtunut kommenteerides. Mida õppida antud juhtumist? Õnnetusse sattunud Honda oleks pidanud sisse lülitama ohutuled, sõidukist väljujatele oleks pidanud selga panema helkurvesti, mis oleks 36-aastast meest nähtavaks teinud.

Möödunud nädalavahetusel juhtus mitu kummalist õnnetust, millest kaks nõudsid inimelu. Vaata nädalavahetuse kokkuvõtet siit.