Lehelt leiab ka nõuandeveebi, mis on hea abimees nii eri rahvustaustaga püsielanikele kui ka äsja riiki saabunutele siinse eluga toimetulekuks.

Integratsiooni Sihtasutuse juhataja Irene Käosaare sõnul on igas riigis omad eripärad ja tavad, mida teadmata on palju keerulisem elu korraldada.

„Eelmine kodulehekülg hakkas ajale jalgu jääma – tahame jõuda inimesele lähemale ja pakkuda talle personaalset tuge,“ lisas Käosaar.

Kui sihtasutuse senisel kodulehel oli teave jagatud programmide kaupa ja suunatud eelkõige projektitaotlejatele, siis uue kodulehe sihtrühmana nähakse tavainimest, kelle jaoks on info leidmine võimalikult lihtsaks tehtud.

Nõuandeveebist leiab soovitusi eesti keele õppimise ja praktiseerimise ning elamisloa või kodakondsuse taotlemise kohta. Lisaks eesti, vene ja inglise keeles infot töövõimaluste, ettevõtlusega alustamise, lasteaia- või koolikoha otsimise, arsti ja elukoha leidmise ning muudes igapäevaelu küsimustes.

“Vastavatud veebi üks olulisi eesmärke on mugaval ja kontsentreeritud moel jagada teavet ka Eesti ametnikele, et hõlbustada koostööd riigiametite vahel ning aidata inimest kiiresti õige allikani jõudmisel,” rõhutas Käosaar.

Integratsiooni Sihtasutuse nõustamiskeskuse vanemnõustaja Kätlin Kõveriku sõnul ei pea elamisloa kohta teavet otsiv inimene enam tervet Politsei- ja Piirivalveameti veebilehte läbi tudeerima, vaid leiab viidete abil kohe otsetee vajaliku infoni.

„Nõuandeveebi võiks võrrelda keskjaama või hoopis perearstiga, kes suunab sõltuvalt murest inimese kohe õigesse kohta,“ märkis ta.

Nõuandeveebi väljatöötamist ja tööshoidmist rahastab Euroopa Sotsiaalfond projekti „Eesti ühiskonnas lõimumist toetavad tegevused“ kaudu.