Innvove pressiesindaja Anneli Aab ütls Delfile, et kõnealune isik ei ole sihtasutusega Innove seotud ega halda Innove süsteeme.

"Innovel ei ole selle isikuga olnud kunagi mingit töösuhet. Samuti ei ole ta eksamite infosüsteemi kasutaja ega kunagi läbi kasutajaliidese ka sinna sisse loginud," kinnitas Aab.

Eksamite infosüsteemile saavad juurdepääsu ainult need isikud, kellel on sihtasutusega Innove kehtiv töö- või töövõtuleping ja tööülesannete täitmiseks on vaja õigust süsteemi kasutada.

Sihtasutuse esindaja lisas, et juurdepääs süsteemile on reguleeritud erinevate rollide alusel ning igaühel on täpselt vajalikud õigused oma tööülesannete täitmiseks ja mitte rohkem.

"Eksamitulemusi saavad muuta ainult eksperthindajad (riigieksamite perioodil umbes paarkümmend inimest) ja igaüks ainult oma rolli piires ning lubatud õigustes. Topelthindamised, topeltsisestamised, toorpunktide kaalumised, statistika ja pisteline kontroll - kõik need dubleeritud protsessid, mida teevad erinevad inimesed, välistavad, et tulemusi oleks kellelgi võimalik infosüsteemis ainuisikuliselt muuta," ütles Aab.

Täna meedias avaldatud juhtumi valguses otsustas Tartu ülikooli füüsika instituut eemaldada kahtlustusega töötaja õppetööst. Ülikool on alustanud uurimist ning tegeleb asjaolude väljaselgitamisega.

Postimehe kinnitusel lubas Tartu ülikooli teadur seksi eest abiturientide matemaatika riigieksami hinde paremaks võltsimist.

TÜ füüsika instituudi direktori Jaak Kikase sõnul on tegemist äärmiselt kahetsusväärse juhtumiga, millesse ülikool suhtub täie tõsidusega. Seetõttu on juhtumis selguse saamiseni instituudi insener õppetööst eemaldatud ning temalt on võetud ka õigused ülikooli infosüsteemidesse ja andmebaasidesse sisenemiseks, et hoida ära võimalikud kuritarvitamised.