“Nii näiteks on mitmeid aastaid olnud üheks “teaduslike uuringute” läbiviijaks MTÜ Inimõiguste Teabekeskus, mida Venemaa välisministeerium finantseerib nii otse kui ka fondi “Euroregioon Livonia” kaudu.

Samuti annavad keskuse tegevuses osalevatele erihariduseta “objektiivsetele teadlastele” otseseid juhtnööre Venemaa diplomaadid,” seisab kapo aastaraamatus.

Iseloomulik on olukord, kus MTÜ Inimõiguste Teabekeskus liikmetest pooled kuuluvad äärmusliku ideoloogiaga Konstitutsioonierakonda, mis on olnud üks keskseid organisatsioone Eesti rahvusvahelise maine alusetus mustamises.

Inimõiguste Teabekeskus teatas vastuseks kapole süüdistustele, et keskus tegeleb diskrimineerimise uurimisega Eestis mitte Venemaa vaid Euroopa Komisjoni ülesandel. “Nii et pretensioonid tuleb esitada Brüsselile.”

Väide, nagu pooled keskuse töötajates kuuluksid Konstitutsiooniparteisse on lihtsalt vale. 22 keskuse liikmest kuulub Konstitutsiooniparteisse vaid üks ning seegi on kaastööline, teatas keskuse direktor Aleksei Semjonov Delfile.