“Euroopa Inimõiguste kohus ei arutanud seda asja ei sisuliselt ega mingit moodi,” ütles Oma Saarele endine Kuressaare linnavolikogu liige, pensionärist majaomanik Ragnar Sepp.

Tema sõnul loobus Strasbourg’is asuv kohus kaebuse arutamisest, kuna eelnevalt oli Eesti riigikohus keeldunud selle arutamisest.

Kuressaare linnavalitsuse õigusnõuniku Vilma Kippaku andmetel võtab Euroopa Inimõiguste kohus asja menetlusse vaid siis, kui riigi kõik kohtuastmed on asja menetlenud.

Inimõiguste kohtus pettunud Ragnar Sepp ei ole päriselt jonni siiski jätnud ning kavatseb uuesti pöörduda riigikohtu poole, et saavutada kaebuse läbivaatamine ja pärast seda vajadusel uuesti Euroopa Inimõiguste kohtusse pöörduda.

Vilma Kippaku sõnul on ta kogu südamest üritanud Ragnar Sepale selgeks teha, et mehe kaebus ei ole põhjendatud. “Pärnu halduskohtus võttis kohtunik tervelt tunniajase vahe ja üritas talle protokolliväliselt asja nagu selgitada, aga Ragnar Sepa puhul oleme kokku puutunud ühe sellise fenomeniga, et sellel inimesel ei ole võimet oma seisukohti muuta,” rääkis Kippak.

Ragnar Sepa ja Kuressaare linna vahelise kohtuvaidluse objektiks on Kuressaares Suur-Sadama tn 11 asuv maja, mille linn võõrandas vaatamata Sepa väitele, et maja võõrandamiseks pole õiguslikku alust ja maja on tema pärandus.