Rahvusringhääling korraldas oma tegevusele tagasiside saamiseks küsitluse, kus muude asjade seas küsiti ka seda, mida arvavad vastajad erakondade tegevuse ja vaadete kajastamisest ERRis.

Kõigi riigikogus esindatud erakondade puhul oli kõige enam neid, kes pidasid nende erakondade tegevuse kajastust erapooletuks, kusjuures polnud väga vahet, millise erakonna kohta küsiti.

Toobal väitis, et uuring tõestab ERRi kallutatuse Reformierakonna kasuks. Tegelikult ei leia selle tõestamiseks sellest ühest küsimusest küll mingit tuge.

Küll aga vastab tõele, et paljude vastajate meelest näitab ERR Keskerakonna tegevust halvas või väga halvas valguses ja selles küsimuses on Keskerakonnal teiste ees suur edumaa.

Toobal nõuab igatahes uuringu tulemustest järelduste tegemist. „Pärast eelmisi riigikogu valimisi Eesti rahvusringhäälingu nõukogu liikmeks asudes oli minu esimene ja peamine nõudmine avaliku raha eest tehtava meedia poliitiline tasakaalustamine. Mul on kahju, et ERRi nõukogu enamus ja sellele tuginev juhatus pole ausa ajakirjanduse poole liikuda soovinud. Samas on kahtlemata oluline, et lõpuks ometi on ka ERRi enda tellimusel valminud uuring, mis tegelikult võtab omaks Tallinna linna tellitud meediauuringutega juba ammu ära tõestatud tugeva erakondliku tasakaalustamatuse ERR-is,“ kommenteeris Priit Toobal .

Toobal teatas, et kui seni on ERRi programmide poliitilist kallutatust kogu jõuga eitatud, siis nüüd on olukord muutunud. „Kui Eesti tahab taastada demokraatliku riigi mainet, siis tuleb ERRil teha sellest uuringust tõsised järeldused. Programmide tasakaalustamisest ei piisa ilmselgelt enam kosmeetilistest ümberkorraldustest. Rahvusringhääling vajab suuremat reformi, aga väikese tähega,“ ütles Toobal.