Tervisekaitseinspektsiooni teatel pöördus aasta viiendal nädalal arstide poole ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu 6664 haigestunut, mis teeb 100 000 elaniku kohta keskmiselt 497 inimest.

Eelneva nädalaga võrreldes kasvas haigestumine 33 protsenti. Haigestumus kasvas kõikides maakondades, kuid enam Hiiumaal, Pärnumaal ja Läänemaal. Erinevate respiratoorsete viiruste seas esines viiendal nädalal enam gripi viirust.

Laboratoorse kinnituse on neljapäevaks saanud kokku 103 A-gripi ja 11 B-gripi juhtu. Grippi haigestumuse intensiivsust võib hinnata kõrgeks, kuid samas ei ületa haigestumuse intensiivsus hooaja tavapärasele tõusule iseloomulikke näitajaid.

Gripiviirustest domineerib Eestis A-gripiviiruse alatüüp H3, lisaks sellele ringleb B gripiviirus ning sel nädalal kinnitati laboratoorselt veel A-gripiviiruse alatüüp H1N1.

Grippi haigestumised on tuvastatud Tartus, Tallinnas, Pärnus, Harjumaal, Põlvamaal, Lääne-Virumaal, Võrumaal, Viljandimaal, Jõgevamaal ja Raplamaal.

Gripitaoliste haigestumiste arv Eestis on tõusnud juba 4500 haigeni. Võrreldes eelmise nädalaga on gripilaadsete haigujuhtude arv tõusnud kaks korda.

Endiselt on haigestunute seas enim kuni 15 aastaseid lapsi, kuid laboratoorselt kinnitatud gripijuhtude puhul on haigestunud peamiselt tööealised vanuses 15-65. Haigestumine püsib eelmise aastaga võrreldes suhteliselt kõrgel tasemel ka üle 65 aasta vanuste seas.