„Ilma igasuguse põhjuseta langetakse depressiooni. Mina ise olin pühapäeval ääretult uimane ja magasin palju,” räägib tähetark Edda Paukson SL Õhtulehele.

Tartu observatooriumi atmosfääriseire töörühma vanemteadur Kalju Eerme sõnul oli nädalavahetusel Päikesel üks tugev purse. „Siit on näha, et pühapäeval oli päris priske magnettorm, keskmisest tugevam. Selline tormine olukord valitses pool päeva. Nii et eile (pühapäeva) hommikupoolikul ja pärastlõunal pidid inimesed seda tundma,” märgib Eerme.

Tormi tunnetus sõltub teadlase sõnul sageli sellest, kas inimene on tormist teadlik. „Eks ta mõjutab ikka tervist. Täna (esmaspäeval) on nõrk torm, selle eilse järelkaja. Teisipäeval võib ka veel tunda, aga kui tugevaks ta läheb, seda ei tea, kolmapäevaks peaks asi jälle rahulikum olema.”

„Möödunud nädalavahetusel oli inimestel hädasid rohkem,” lausus Paukson. „Magnettorm mõjub väga palju meeleolule. Inimesed langevad depressiooni ilma igasuguse nähtava põhjuseta. Kõik peaks olema korras, aga pole. Ja naisi ajab asja eest teist taga nutma. Pühapäeval mulle just helistas üks inimene, et istus rooli taga ja sõitis autoga ning lihtsalt ühel hetkel hakkasid pisarad ilma näilise põhjuseta voolama.”

Nõid Hannes Vanaküla sõnul mõjutab magnettorm inimese mõttevälja. „Kui inimene kasutab oma mõtteid, siis ei tohiks magnettorm talle midagi teha,” arvab Vanaküla. Ohus on need, kes sõltuvad teiste mõtetest, sest need võimenduvad magnettormis.