“Täna on juba teisipäev ja ikka on selline kramp sees,” tunnistas Blohina Delfile saadetud kirjas. “Poodides on paljud toiduained kadunud, rahvas käib igal pool ringi ja ostab toidukaupu varuks. Paljud jalgrattapoed on jalgratastest tühjaks ostetud.”

Ka paljud rongiliinid ei sõida või liiguvad suure hilinemisega, rahvas on maskides ja kohvritega. Paljud sõidavad Tokyost eemale, kirjeldas ta.

“Selline tunne, nagu oleks vaikiv paanika ja keegi ei taha probleemidest rääkida. Jaapanlased on juba selline väga vaoshoitud rahvas,” hindas ta.

Blohina sõnul on paljudes firmades välja kuulutatud eriolukord. “Töötajad lastakse poole päeva pealt koju ja kui on välismaalased, siis soovitatakse neil üldse kodumaale sõita,” lisas ta.

Otseselt linna evakueerumisest Blohina sõnul ei räägita, aga tõsiselt soovitatakse Tokyost ära sõita. “Ma nüüd ise ka hakkan tõsiselt planeerima kodumaale naasmist,” lisas ta.

Maavärina ajal oli tunne, nagu oleks purjus

“Suurem maavärin sai alguse reedel pealelõunal, kui ma just metroo peatusest kodu poole kõndisin,” meenutas Blohina. “Äkki hakkas maa jalgade all kõikuma. Selline tunne oli nagu oleks äkki purjus ja kohapeal seista ei saa. Võtsin lähimast postist kinni ja vaatasin üleval olevaid kaableid ja juhtmeid.”

Ta tunnistas, et vaatas ehmunud pilguga ümberringi. “Arvasin, et see ongi nüüd lõpp ja nende kaablite ja postide alla ma kaongi,” kirjeldas Blohina. “Kõige hullem tunne ongi just see, et kedagi tuttavat lähedal pole, ainult ehmunud pilkudega jaapanlased.”