Ingrid Rüütel rääkis Delfile, et abikaasa sünnipäeva tähistatakse oma pere ringis. Kui vahel on nad abikaasaga sõitnud lastele külla, siis seekord tulevad lapsed ja lapselapsed neile külla. „Seekord oleme meie pool,“ sõnas proua Rüütel.

Sünnipäevatoitude osas puuduvad Rüütlite peres kindlad traditsioonid. Ingrid Rüütli sõnul on lapsed seekord lubanud aidata üht-teist valmistada. „Nemad on kindlasti paremad toidu valmistajad kui mina,“ hindas ta tagasihoidlikult oma kokakunsti.

Arnold Rüütlil ei ole abikaasa sõnul mingit kindlat eelistust sünnipäevatordi osas. „Tema on tagasihoidlik, sööb tervilikku eestimaist toitu,“ sõnas Ingrid Rüütel, kes lubas seekord teha sünnipäevalauale küpsisetordi kohupiimast, puuviljadest ja moosist. „Lapsed lubasid teha pitsat ja veel mingit kooki. Kui ilm lubab, siis grillime ka."

Alkoholil on Arnold Rüütli sünnipäeval tagasihoidlik roll, kuid päris ilma ka läbi ei aeta. „Joome kas šampanjat või veini, kanget alkoholi me tavaliselt ei joo,“ sõnas Ingrid Rüütel abikaasa sünnipäeva eel.

President Arnold Rüütli sünnipäev on 10. mail. Seda tähistatakse ka Rahvusliku Arengu Fondi kõnekoosolekuga.