"Ma ei tea, millises ülikoolis Mart Helme neegreid õpetas ja mida ta neile õpetas. Arvan, et see oli lihtsalt halb nali. Muretsen pigem selle pärast, milline on vaimne tase EKRE valijatel, keda selliste naljadega valijaks meelitatakse," märkis Rüütel.

Rüütel toob välja näiteks Tallinna Tehnikaülikooli rektori kogemuse, kelle sõnul pole rass olnud edasijõudmises määrav. "Palju oleneb keeleoskusest ja eelnevast ettevalmistusest," leiab Rüütel ülikoolis õppimisest rääkides.

"USA-s võib mustanahalisi leida kõikides ühiskonnakihtides ja kõikides eluvaldkondades, nagu valgeidki," märkis Rüütel. "Muusikud on ülemaailmselt tuntud. Ja hiljuti oli ameeriklastel ju ka mustanahaline president. Eestiski võib neid kohata erinevates ametites, on ka tippspetsialiste."

Indrid Rüütel tõi välja ka abikaasa president Arnold Rüütli seisukoha, et Eesti peaks justnimelt aitama Aafrika riikide noortel haridust omandada, et nad saaksid hiljem oma maa arengusse panustada, kuna tuleviku võti peitub just hariduses.

Mart Helme võttis sõna esmaspäeval Lihulas haldusreformi tõttu uue EKRE osakonna moodustamisel.

„Tallinnas on plahvatuslikult kasvanud neegrite hulk,” rääkis Helme umbes poolesajale kuulajale. Järgnes lugu, mida Helme kõnekoosolekutel tihti näiteks toob – kuidas ta pidi ülikoolis õppejõuna mustanahalisi õpetama. „Kuulake, see on täispuit,” koputas Helme kõrtsilauale. „Aga kui neile vastu pead koputada, siis see on õõnespuit!”