TIK-i direktor Toomas Kruusimägi sõnul ei ole kool kunagi õpilastelt ega vanematelt mingit raha nõudnud ega nõudekirju edastanud. Ning annetusi koguv kaasaaegse kooli sihtasutus ei ole kooli asutatud.

Tema sõnul ei teavita sihtasutus kooli ega kooli juhtkonda sellest, kes lapsevanematest on annetusi teinud ja kes ei ole. Lapsevanema kartus, et tema lapsele makstakse vihje eest kätte, on alusetu, kinnitas direktor. Ta lisas, et ühtegi kaebust laste ebavõrdsest kohtlemisest annetuste tegemise alusel, ei ole temani jõudnud.

Kaasaaegse kooli sihtasutus on loodud kolledži lastevanemate poolt selleks, et jagada õpilastele ja õpetajatele stipendiume, toetada õpilasüritusi ning aidata rahastada keeleõpet. Sihtasutuse esindaja Viljar Kähari sõnul toetab sihtasutust igal aastal ligikaudu 90% lapsevanematest.

„Iga annetaja teeb annetuse summas, mis ta vajalikuks ja võimalikuks peab. Annetuse soovituslik suurus annetaja kohta on 400 eurot, millest peaks jätkuma sihtasutuse eelarveaasta kulude katmiseks eeldusel, et annetajate arv on jätkuvalt samas suurusjärgus,“ ütles Kähari.

Ta lisas, et kedagi ei sunnita oma laste parema hariduse saamiseks annetust tegema, see on vaid võimalus. Ja kuna annetused on tehtud solidaarsuse põhimõttel, siis koheldakse kõiki võrdselt ning lisatunde saavad ka need lapsed, kelle eest annetusi otseselt ei tehta, kinnitas ta.

Samuti ei sõltu Kähari sõnul stipendiumide jagamine annetustest. „Mitte kunagi ei ole stipendiumi kandidaatide osas tehtud valikuid selle põhjal, kas tema vanemad on annetuse teinud või mitte,“ ütles ta.

Tallinna inglise kolledži vilistlase sõnul on toetus põhjendatud. „Mäletan ka, et kui unustasid annetuse teha, siis ei juhtunudmidagi. Keegi ei hakanud meelde tuletama või nõudma. Kui ei maksnud, siis ei maksnud,“ ütles vilistlane.