"Ainus hea asi selle skandaali juures on see, et sain teadlikumaks meie kuulsuste erakondlikust kuuluvusest," ütles Smirnov vene Delfile.

Vene Delfi andmetel olid ettevalmistamisel ka filmid välisminister Urmas Paetist, sotsiaalminister Hanno Pevkurist ja riigikogu liikmest Valdo Randperest.

"Meil oli mitmeid plaane, kuid kahjuks ei olnud kõik nõus projektis osalema, näiteks kunstnik Jüri Arrak ja astroloog Igor Mang. Valisime projekti inimesed, kes on Eesti ühiskonnas olulised ning nende kaudu suhelda muukeelse kogukonnaga," rääkis Smirnov.

Smirnovi sõnul on keeruline üles loendada kõiki inimesi, kellele filmis osalemist pakuti. "Alustasime selle projektiga tööd aasta tagasi. Keelduti mitmetel põhjustel - kellel ei  olnud aega, kes ei soovinud filmis kaasa lüüa," rääkis Smirnov.

Las siis kutsuvad väärituks!
"Meie ei ole huvitatud inimeste erakondlikust kuuluvusest, tahtsime lihtsalt tutvustada olulisi inimesi. 18 lühifilmiga ei jõua muidugi kõiki huvitavaid inimesi tutvustada, aga millegipärast unustatakse, et filmides on huvitavaid lugusid inimestest, kes teevad "Vana Tallinna", juustu, klaasi jms," vastas Smirnov küsimusele, kas nad eelistasid filmi tehes reformierakondlasi.

Smirnov ei saa aru, miks keskendutakse vaid "filmikangelaste" erakondlikule kuuluvusele. "Ma pole kunagi mõelnud, mis erakonda inimene kuulub, mind tõesti see ei huvita," ütles Smirnov.

"Kui tahate arutada teemal, kas filmisime väärituid inimesi, siis võime seda muidugi teha. Aga kui on tegemist korralike inimesetega, siis ma ei saa aru, millest jutt käib," arutles Smirnov.

Smirnov lisas veel, et proovis teha filme võimalikult tasakaalustatult. "Nüüd tuleb välja, et hindasin inimesi nende parteilise kuuluvuse järgi, mida ma tegelikult ei teinud. Sama hästi võib ette heita seda, et mehi on filmides rohkem kui naisi või vastupidi," ütles Smirnov.

Sotsid olid samuti filmis
Smirnovi sõnul on kogu probleem kunstlikult tekitatud ning näitab, et valimised on lähenemas. "Miks seltsimees Ossinovski ei maininud, et filmides on ka sotsiaaldemokraate. Ma tõesti ei teadnud, et (Seaküla) Simson on sotsiaaldemokraat. Mina mõtlesin filmi tehes temast kui skulptorist, ega mõelnud, millisesse erakonda ta kuulub," rääkis Smirnov.

"Tunnen Jüri Vendelinit üle 20 aasta, ma ei mõtle temast kui Isamaliidu toetajast, vaid kui heast fotograafist. Ka kõik ülejäänud inimesed on meie filmis lihtsalt inimesed. Enne ma nende erakondlikku kuuluvust ei teadnud, nüüd siis tean," lisas Smirnov.

Lisaks kurtis Smirnov, et ei saa meediakära tõttu planeeritud puhkust veeta. "Ma ei saa rahus süüa, juua ega duši all käia - pean kogu aeg küsimustele vastama," rääkis Smirnov. "Ma tõesti ei saa aru, miks on vaja nii palju poliitikale tähelepanu pöörata, usun, et inimestel oli eelkõige au neid filmides osaleda. Teen inimestele ettepaneku vaadata filmid läbi ja teha ise omad järeldused," ütles Smirnov, kes kinnitab, et ise ta ühtegi erakonda ei kuulu.