"Lisaks teeb headmeelt muidugi juhtivate Euroopa Roheliste Cohn-Bendit ja Hautala lülitamine sellesse loetellu," lisas Tarand Delfile antud kommentaaris.

"Aga nii, nagu pole enam võimu juures briti liberaalide juht, nii pole ka Rohelised sedapuhku Euroopa peamine poliitiline mõttevool, ehk taas - venelased on läinud justkui kindla peale välja. Annavad justkui miski rahulolematu signaali või justkui kättemaksu oligarhide sanktsioneerimise eest, kuid jätavad samas endale ohtralt mänguruumi," sõnas Tarand.

"Eks ta tsipake naljakas on see Kremli käitumine ja läänemaise inimese jaoks suuresti ka arusaamatu," nentis eurosaadik.

Soome ajaleht Helsingin Sanomat avaldas eile nimekirja Euroopa Liidu liikmesriigi poliitikutest ja julgeolekuga tegelevatest inimestest, kelle Venemaa on lisanud oma musta nimekirja. Nimekirjas on kokku 89 nime, kaheksa neist on eestlased. Venemaale sissesõidukeelu saanute nimekirjas on kaitseväe ülem kindralleitnant Riho Terras ja tema asetäitja brigaadikindral Artur Tiganik, kaitsepolitsei juht Arnold Sinisalu, kaitseliidu ülem Meelis Kiili, justiitsminister Urmas Reinsalu, eurosaadik Tunne Kelam ja endine välisminister Kristina Ojuland. Samuti on nimekirjas kaitsetööstuses juhtivatel kohtadel töötanud Andres Parve.

Venemaa mustas nimekirjas on ka näiteks Leedu ekspresident ja praegune eurosaadik Vytautas Landsbergis, prantsuse filosoof Bernard-Henri Lévy, Saksa-Prantsuse päritolu eurosaadik Daniel Cohn-Bendit, Eesti endine välisminister Kristina Ojuland, Briti luureteenistuse MI5 juht Andrew Parker ja endine Briti asepeaminister Nick Clegg.