“Euroopa Parlamendi liikmete sellist “töökohustust” ei paista statuudis kirjas olevat,” ütles Tarand valijatega kohtumise kohta. “Kalendris sisalduvaid nn rohelisi nädalaid nimetatakse sageli “tööks ringkonnas”, aga augustikuu on lihtsalt valge. Kuna mina olen Brüsselis esmakordselt, ei oska ma eelmiste koosseisude praktika kohta midagi arvata. Küllap inimesed, kes osalevad koduriigis aktiivselt erakonnapoliitikas, ka viimaste poolt rakkesse pannakse.”

Tarand on irooniline Eestis valitsevate kommete üle. “Sellises tähenduses, nagu Eestis “kohtumist valijatega” mõistetakse, et peab neile majoneesi ja lilli neile viima, siin pole. Ka lõunasööke ning muid sarnaseid kulutusi eraldi ei hüvitata, nagu ka hotelliarveid.”

Eurosaadik jätkab: “Mis puutub minu tagasihoidliku isiku suveplaanidesse, siis kasutan kuut puhkusenädalat mõnel korral kindlasti ka avaliku tegevuse tarbeks. Kui õnnestub, tähistame koos Poola saatkonnaga Solidaarsuse loomise 30. aastapäeva. Ette on tarvis valmistada ka oktoobris Tallinnas peetav Euroopa Rohelise Erakonna konverents ning üht-teist muudki.”