„Rahvas on väsinud sellest, et numbrite taga ei nähta inimest,“ ütles Saar Delfile. Näiteks tõi Saar, et riigieelarvet käsitletakse lühikeses perspektiivis ning ollakse ilmeksimatud juba kätteõpitud mudelis.

„Sellest ollakse väsinud ja see kajastub täna reitingutest,“ sõnas Saar.
Reiting on Saare sõnul oluline nende jaoks, kellel on tahe midagi ära teha, tihti oluline indikaator.

„Praegu pakub see valitsusele võimaluse korrigeerida oma juba mõnda aega ignorantset käitumist,“ kõneles opositsioonipartei aseesimees. „Ma siiralt loodan, et sellest reitingust teeb valitsus järeldusi ja väga tahaks, et ühiskonnas algaks palju avatum dialoog sellest, kuhu me pikemas perspektiivis teel oleme.“

Saare sõnul tuleb praegu mõelda selle peale, mis aastal 2020 ja 2030 lähevad maksma need asjad, mis me täna tegemata jätame.

„Meie püüame õppida ka sellest, mis on tänane seis,“ ütles Saar, kelle sõnul on kõige lihtsam õppida kolleegide ja konkurentide vigadest. „Ka sotsiaaldemokraadid saavad muutuda tugevamaks kui me ei ületähtsusta tänast reitingut, sest ükski reiting ei lahenda neid probleeme, mis on ühiskonnas täna.“

Detsembris tõusis kõige populaarsemaks parteiks Sotsiaaldemokraatlik Erakond, keda toetas ERR-i uudistetoimetuse tellitud Emori küsitluse järgi 28 protsenti valimisealistest kodanikest.

Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale (SDE) järgnes populaarsuselt Keskerakond 24 protsendilise toetusega.

Skandaalidest räsitud Reformierakonna toetus oli detsembris 22 protsenti ning Isamaa ja Res Publica Liidul 18 protsenti.