"Hämmingut tekitab ka Ansipi mõttekäik parem-vasakpoolsuse teemal koos seisukohaga, et erakondade riiklik rahastamine on välja mõeldud sotsiaaldemokraatide toetamiseks. Siit kumab läbi veider arusaam, et parempoolsed erakonnad on loodud ja rahastatud oligarhide poolt ning nende huvides," ütles Saar Delfile.

"Ehk oleks peaministril Reformierakonna esimehena asjakohane tunda muret ennekõike Reformierakonna rahastamise pärast. Mis puudutab Andrus Ansipi väidet, et „sotsiaaldemokraatlikku erakonda rahastavad peamiselt kaks allikat, üks on Eesti Vabariik ja teine on Ossinovski,“ siis tuleb kahjuks tunnistada, et peaminister on olnud taaskord äärmiselt selektiivne. Kõik meie erakonnale tehtud annetused on avalikud, igaüks saab nendega tutvuda SDE kodulehel," vastas Saar peaminister Andrus Ansipi kriitikale.

Saar tõi välja, et Ossinovski annetas nende erakonnale viimases kvartali umbes 15000 eurot, mis moodustab sotside 2012. aasta eelarvest 1,3 protsenti. "Ossinovski puhul on tegu ühe Eesti riigi tublima maksumaksjaga ja tema nime mängutoomine ei tee kindlasti peaministrile au," lisas Saar.

Sotside aseesimees lisas veel, et erakonna liikmemaksu koguti läinud aastal konkurentidest kordades rohkem ning kuigi SDE-sse kuulub poole vähem liikmeid kui Reformierakonda, maksid sotsiaaldemokraadid kolmanda kvartali seisuga liikmemaksu kogusummas, mis on kaks korda suurem reformierakondlaste poolt samal ajal tasutud liikmemaksust.

Peaminister Andrus Ansip ütles aastalõpuintervjuus rahvusringhäälingule, et kui mujal maailmas eeldatakse, et paremerakonnad saavad ettevõtjatelt rohkem toetust ja sotsiaaldemokraadid vajavad enam riigi tuge, siis Eestis on see teisiti.

"Meil teatavasti Sotsiaaldemokraatlikku erakonda peamiselt rahastavad kaks allikat, üks on Eesti Vabariik ja teine on Ossinovski," ironiseeris peaminister Andrus Ansip sotside üle, viidates, et tavaliselt eeldatakse, et parempoolsed erakonnad saavad suurema osa toetusest äriringkondadest ning sotsiaaldemokraadid vajavad enam riigi toetust.