Sotsid on alustanud Vene Erakonnaga Eestis läbirääkimisi koostöö osas, mis võivad, aga ei pruugi viia kahe erakonna ühinemiseni. "Esimesed jutuajamised on näidanud, et meie ühiseks selgeks eesmärgiks on, et Eesti poliitikas lõhe kahe kogukonna vahel väheneks," lausus Saar Delfile. Ta tunnistas samas, et väga põhjalikult pole nad Vene Erakonna programmi süüvinud ja ei oska seetõttu öelda, kas seal võiks olla ka sotside põhimõtetega selgelt vastuolus olevaid seisukohti.

Vene Erakonda nimetatakse tihti radikaalsete vaadetega erakonnaks, aga Saar polnud selle väitega nõus ja küsis, et millised Vene Erakonna seisukohad on siis radikaalsed? Mis puudutab Vene Erakonna vastuseisu venekeelsetes keskkoolides osaliselt eestikeelsele õppele üleminekule, siis selles küsimuses on ka sotsid tema sõnul valituse kavandatu osas kriitilised.

Saare sõnul ei ole mõistlik hakata eesti keeles õpetama lapsi, kes on eelnevalt üheksa aastat õppinud vene keeles. Saare arvates võiks eestikeelse õppega järk-järgult alustada juba esimesest klassist, aastate jooksul suurendades eestikeelsete ainete hulka.

Saar rõõmustas, et novembrikuise arvamusküsitluse kohaselt toetas sotse 15 protsenti venekeelsetest inimestest. "Kui mõelda, mida on vaja riigikogu valimiste võitmiseks, siis kui 30 protsenti eestikeelsetest ja 30 protsenti venekeelsetest toetaks meid, siis seda ei suuda ükski teine," unistas Saar. Ta lisas küll kohe märkuse, et valimiste võitmisest veel tähtsam on ühiskonna pikaajaline jätkusuutlikkus.

Saar tunnistas, et paremerakonnad võivad ju kujutada sotside katseid püüda venekeelseid valijaid kui teise Keskerakonna teket, aga tema sõnul pole selleks mingit alust. Saar rõhutas, et sotsid soovivad oma toetajateks ja koostööpartneriteks demokraatilikult meelestatud venekeelseid inimesi ja organisatsioone.

Aga kas sotsid ikka Moskvasse Venemaa valitseja Vladimir Putini ja tema partei Ühtse Venemaaga asja ajama lähevad, nagu Keskerakond teeb? "Miks peaksime seda tegema?" imestas selle peale Saar.

Tema sõnul on sotside toetus tõusnud mitte oma põhimõtetest taganemise, vaid nende selgemalt väljaütlemise tõttu.