"Aktuaalne kaamera" uuris, mida vastne kultuuriminister pikka aega Reformierakonna halduses olnud valdkonnas muuta võiks ja saaks,  vahendab ERR Uudised.

Kultuuri valdkonnas on paraku väikesed palgad. Need on nüüd küll iga aasta tõusnud, kuid see on täiesti reaalne, et kõrgharitud muuseumitöötajal on 600-eurone brutopalk. Kas selles valdkonnas oleks võimalik midagi drastilist ära teha?

Ma arvan, et peame seda tegema. Kui vaatame kultuuritöötajate palkasid, /.../ näiteks teatris on kokku lepitud, et kõrgharidusega töötaja palk on 730 eurot - need on need inimesed, kes loovad meie tippkultuuri, siis see on kindlasti üks väga suur teema, mis selles valdkonnas ees seisab.

Kultuuriministeeriumi kohta on viidatud, et see on väga teatrikeskne ja Teie olete ka teatritaustaga inimene. Kas on oht, et see trend jätkub?

Oht on alati olemas, aga üks neid põhjuseid, miks mulle tundus, et võiksin selle positisooni vastu võtta, oli ka see, et pärast kaheksat aastat riigikogus ma usun, et mul on mõningane distants selle valdkonnaga tekkinud.

Eesti inimesed on teatriinimesed ja sellest tulenevalt on teatril suur osakaal kogu pildis. Kuid mina püüaks küll anda endast parima, et ühelgi valdkonnal ei tekiks seda tunnet, et nad on kuidagi võrreldes teistega jäänud taharitta.