Ekspressis ilmunud artiklis meenutab ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo juunikuus toimunud juhatuse koosolekut, kus omavahelises dialoogis kultuuriminister Indrek Saarega ütles viimane, et näeb hoopiski ennast uue parteijuhina.

Küsimusele, kuidas on üldse selline vastasseis praeguse esimehe Jevgeni Ossinovski ja Saare vahel tekkinud ning mida Saar Ossinovskile ette heidab, vastas kultuuriminister, et tegu on hoopiski omavahelise diskussiooniga.

"Ilmselt toimub igas demokraatlikus erakonnas arutelud selle üle, kuidas lähenevatele valimistele vastu minna. Erakonna sees oleme arutanud avatult põhjuste üle, miks erakonna toetus on madal, kus oleme eksinud ja kuidas edasi minna," ütles Saar Delfile.

Ekspressi kuulduste kohaselt käis Ossinovski Saarele välja võimaluse kokku kutsuda üldkogu ning teha erakorralised juhivalimised, kus nad mõlemad saavad kandideerida. Saar ei kinnitanud ega lükanud seda väidet ümber, kuid ütles, et mingisugust otsust üldkogu kokku kutsumise kohta ei ole langetatud.

"Kõige enam oleme pühendanud aega sisulisele arutelule erakonna hetkeseisu, väärtuste ja programmi üle, kuid laual on ka need teemad, mis puudutavad erakonna juhtimist," märkis ta. Saar lisas, et erakonnas keskendutakse siiski lahenduste leidmisele, mitte üksteise süüdistamisele.

Mida aga arvab Saar Palo väljaütlemisest, justkui sobiks praegune kultuuriminister pigem konservatiivse erakonna juhiks kui sotsiaaldemokraatide esimeheks? "Seda oli minu jaoks ootamatu lehest lugeda ja mul on raske uskuda, et Urve tegelikult ka nii mõtleb," möönis ta.