"Minu kogu poliitiline ja äriline tegevus on alati olnud seaduslik, korrektne ja avatud ning ma pole kunagi midagi varjanud. Ja seepärast loomulikult on meedia vahendusel edastatud
meelevaldseid tõlgendusi, seoseid ja lihtsalt laimu," ütles Raudne Eesti Päevalehele.

"Pealtnägija" ja Eesti Ekspress paljastasid, et Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach hangivad oma ettevõtete kaudu Vene uusrikastele Eesti elamislube. Tallinna vanalinnas Kooli 1/3 asuva maja korterisse, mille omanikud on Tallinna volikogu liige Nikolai Stelmach, riigikogu liige Indrek Raudne ning nende erakonnakaaslasest riigikogu liige Siim Kabrits, on oma firma registreerinud suur hulk Venemaa ja teiste endise Nõukogude Liidu liiduvabariikide miljonäre. Samuti on mehed ajakirjanduse andmetel registreerinud ühte Paldiskis asuvasse korterisse kümneid välismaalastest ärimehi.

"Minul ja Nikolai Stelmachil ei ole ühtegi ühisfirmat, mis tegeleks "elamislubade vormistamisega". Minu firma Integer Invest ei tegele erinevalt Nikolai Stelmachile kuuluvast firmast Advisory Partners selliste tavapäraste investeerimisvahendamisbüroode teenustega nagu raamatupidamise, auditeerimise, juridiilise nõustamise ega asjaajamisteenustega," selgitas skandaali keskmesse sattunud poliitik.

"Nikolai Stelmachile kuuluva firma Advisory Partnersi teenuste seas on tõesti õigusabiteenused ja asjaajamisteenused, mille osutamise raames võidakse kliendi soovil aidata vastavatele riigi poolt seatud nõuetele vastavate ettevõtete osanikel taotleda ettevõtluse alusel elamislubasid," lisas Raudne.

"Minu firma Integer Invest osutab ainult ärikinnisvara vahenduse ja nõustamise alast teenust ja vaid osade OÜ Integer Investi klientide või vahendatava tehingu osapoole füüsilistest isikutest osanikud on pärit Euroopa Liidu välistest riikidest. Ja nimetatud firmade osanikel on eranditult kõigil juba Eestis ettevõtluse alal tegutsemiseks riigi poolt elamisluba väljastatud, rääkis Raudne ning soovitas nii meedial kui ka poliitikutel teha endale kõigepealt asjaolud täpselt selgeks ja siis hakata kommenteerima.