Raudne ütles Delfile, et esmapilgul jääb mulje, et doktorikraadi nõue vähendab oluliselt kandidaatide arvu, kuid ta ei tea millised olid konkursi täpsed tulemused. "Mina ei oleks seda doktorikraadi nõuet küll pannud. Siin on jälle küsimus, et kui suureks sellisel juhul see konkurents läks. Kui seal oli sellest hoolimata palju osalejaid, siis ma ei näe probleemi," ütles Raudne.

"Samas ma ei tea, miks see (doktorikraadi nõue - toim.) täpselt tehti ja mis täpne töö sisu on. Kui ta on tõesti lihtsalt avalikes suhetes, siis ma ei näe sellel mingisugust otsest vajadust," lisas ta.

Raudne märkis, et kui Vahtre oli võimalikest kandidaatidest parim, siis on kõik korras ja ta probleemi ei näe. "Tegemist on väga võimeka inimesega," lausus Raudne.

"Kui tänu sellele (doktorikraadi nõue - toim.) oli ainult üks kandidaat, siis loomulikult see piirab ja ei anna õiglast tulemust," kommenteeris Raudne.

Kaitseministeeriumi avalike suhete osakonna nõuniku kohusetäitja kohale määrati minister Mart Laari erakonnakaaslane ja hea sõber Lauri Vahtre.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet ütles Eesti Päevalehele, et Vahtre osutus valituks kaheksa kandidaadi seast. Kuimeti sõnul tuli kõikidel kandidaatidel läbida ametlik ja erapooletu avalik konkurss.