Kuu aja pärast 8-aastaseks saava Magnuse isa Mait Vooderi sõnul saabus spordiklubist augusti keskel optimistlik kiri, mis kutsus lapsi uuel aastal trenni. Nädal hiljem tuli aga uus kiri, milles teatati treeningaasta alguse edasilükkamisest. Samasugune teade on ka Condori kodulehel, kus soovitatakse noortele võimalust treenida sügisel välitingimustes, kirjutab Eesti Päevaleht.

Klubi lehel on kirjas üheksa treenerit, kuid nüüdseks on neist jäänud tööle vaid neli. Suvel lahkus koos kahe treeningugrupiga klubist Eero Praks, liitudes Aitido klubiga. Lahkujaid on olnud teisigi. Praks ei soovi avada oma lahkumise tagamaid, sest tema sõnul poleks see aus endiste tööandjate suhtes.

Ka Keilas Condori egiidi all lapsi treeninud Jaanus Paalberg lõpetas Condoriga koostöö ja viis oma lapsed uude klubisse. Seekord on põhjus proosalisem — Condor ei tasunud Keila spordiklubis üüri ja nii pidigi Paalberg treeningute jätkamiseks koostöö lõpetama.

“Condorist on praeguseks enamik treenereid lahkunud ja olukord on seal üsna tõsine,” tunnistab Paalberg, kuid ei soovi härrasmehelikult olukorda täpsustada, vaid ütleb hoolikalt sõnu valides: “Ma usun, et Indrek on läinud ärimaailma ohvriks, ärimaailm kasutas tema head nime ära.” Condori asutajaliige judoguru Aavo Põhjala tunnistab samuti, et Condori probleemid pole judomaailmas uudis. “Tegevust praegu ei toimu, treenerid on läinud,” ütles praegu Artesti judoklubi juhtiv Aavo Põhjala.

“Parimatel päevadel oli Condoris 600 õpilast, mis on väga suur arv, kuid praegu on nad kohutavates võlgades.”

Tõesti, Krediidiinfost uurides särab maksuvõla real Condoril 456 536 krooni, peale selle intressid ning 200 000 ja miljoni vahele jääv inkassonõue Julianusest.

Keila tervisekeskuse müügi- ja teenindusjuht Kadri Tomera ei soovinud Condori võla suurust kommenteerida, kuid võla olemasolu ta ümber ei lükanud. Eri allikate sõnul on Condoril võlad ka Arigato ees, kus treenimise eest pole samuti kuid makstud.

Condori treeneri Jaan Heinroosi sõnul tegelebki spordiklubi esialgu uute ruumide otsimisega ja oktoobris loodetakse taas treeninguid alustada. “Kõik saab korda ja loodetavasti tuleb meie klubisse 300 lapse ligi,” ütles Heinroos, kuid rahalist poolt tema kommenteerida ei osanud. “Mina pole selleks õige inimene,” arvas ta.

Õige inimene ehk Indrek Pertelson palus neljapäeval küsimused endale e-postiga saata, mida Päevaleht ka tegi, kuid kolme päeva jooksul ei ole neile vastuseid tulnud.

“Klubi tulevik on kahtlane ja see on üks põhjusi, miks me soovime Magnusele uut trennikohta leida,” ütles judopoisi isa Mait Vooder ja tunnistas, et Condoriga olid neil kolme aasta jooksul head kogemused. “Treenerid olid kõik väga toredad.”

Judoliidu juhatusse kuuluv, kuid anonüümseks jääda soovinud judotreener tunnistas Päevalehele, et Condori raskused on vana uudis. “Ausalt öeldes pole midagi teha, kui treenerid on lahkunud, mitu neist on loonud oma klubi või liitunud mõne teise klubiga,” selgitas treener. “Praegu ei ole neil vist peaaegu ühtegi litsentsiga treenerit.”

Allika hinnangul pole enam mõtet edasi vedada miljonile kroonile ligineva võlaga klubi. “Judoklubile on miljon ikka väga suur raha ja seetõttu pole vist enam mõtet ka seda päästa. Parem on lõpetada klubi tegevus ja alustada nullist,” märkis ta ja vihjas, et klubil oli probleeme ka palkade maksmisega, mistõttu mitu treenerit lahkusidki.

Condori treener Jaan Heinroos küsimusele palkade kohta täpselt ei vasta, kuid rõhutas veel kord, et oktoobrist saab kõik korda ning ei tasu laste treeninguvõimaluste pärast muretseda. “Ärge võrdsustage Pertelsoni ja Eesti judot — teda pole praegu isegi liidu juhatuses. Ta on vaid üks osa edukast Eesti judost,” lõpetas treener.