"24. oktoobril kell 16-17.30 toimub välisministeeriumi juures Islandi väljakul meeleavaldus Indias ebaseaduslikult kinnipeetavate eesti turvameeste toetuseks. Kõik keda huvitab mis nende elust saab on teretulnud meiega ühinema," kutsuvad laevakaitsjate omaksed ja tuttavad.

Avaliku koosoleku nimetus on "Eesti, aita oma veterane! Nemad aitavad alati sind!" ja eesmärk on toetada veterane, kes viibivad pantvangis Indias juba rohkem kui aasta. Koosoleku eesmärk on viia välisministeeriumi tähelepanu rohkem sellele teemale.

Põhja prefektuuri kodulehelt selgub, et politsei poolt on avalikule koosolekule luba antud.

Juba aasta Indias lõksus olevaid laevakaitsjaid puudutav järjekordne kohtuistung peaks toimuma 27. oktoobril.

Neljateist Eesti mehe kojupääsemine venib endiselt. „Eeldatavasti toimub 27. oktoobril India ülemkohtus New Delhis istung, kus arutatakse Tamil Nadu osariigi prokuratuuri edasikaebuse menetlusse võtmist seoses Madurais asuva Madras High Courti (Tamil Nadu osariigi ülemkohus) 10. juuli otsusega, mille alusel otsustati mehed kõigist süüdistustest vabastada,” ütles välisministeeriumi pressiesindaja Mariann Sudakov.

26. märtsil otsustas Tamil Nadu ülemkohtu Madurai kolleegium Indias 18. oktoobril 2013 kinni peetud firmale AdvanFort kuuluva laeva Seaman Guard Ohio meeskonnaliikmed vabastada kautsjoni vastu. Laeval töötanud piraadküttide seas on 14 eestlast, 6 britti, 4 indialast ja üks ukrainlane. Nad vahistati, kuna nende laev oli triivinud India territoriaalvetesse, pardal relvad, mille kohta ei olnud esitada võimudele piisanud dokumentatsiooni. Illegaalne välismaalaste relvavedu on Indias aga terrorismiohu tõttu väga tundlik rahvusliku julgeoleku küsimus.