"Priit Toobali ja Kagu-Eesti piirkonna koordinaatori Toomas Pauri töö oli väga hästi tehtud. Need, kes päevast päeva väitsid mulle, et erakonnas ja erakonna esimehe osas tuleb teha muudatusi, rääkisid juhatuse koosolekul hoopis teist juttu. Ma arvan, et see ei ole ilus, et peasekretär nii jõuliselt sekkub juhatuse koosolekutesse. Kui ta isegi tuleb juhatuse koosolekutele, siis ta võiks sõna paluda, aga mitte nõuda," ütles Delfile Luigas, kelle sõnul üritas Toobal otseselt hääletuskäiku Edgar Savisaare kasuks suunata.

"Inimesed ei muuda lihtsalt ilmastikutingimuste mõjul meelt. Kindlasti ei olnud selle põhjuseks eilne kuum ilm, vaid erakonna büroost antud korraldused," lausus Luigas.

Luigas ei pea õigeks ka seda, et Kagu-Eesti piirkonna koordinaator Toomas Paur, kes on erakonna palgal, teeb nii jõulist kampaaniat ainult erakonna esimehe kasuks. "Kui ta on erakonna palgal, siis ta peaks täitma neid korraldusi, mis on tema tööülesanded töölepingu järgi. See, kui jõuliselt meie erakonna raha eest tehakse ainult ühele isikule kampaaniat pole päris aus."

"Ei ole mõtet käia aega raiskamas 80-ndate NLKP kongressil"

Priit Toobali tugeva sekkumise tõttu lahkus piirkonna juhatuse koosolekult juhatuse liige Arno Vares, kes ka erakonnast lahkuda lubas. Luigase sõnul ütles Toobal Varesele, et keegi teda erakonnas kinni ei hoia.

"Ei ole mõtet käia aega ja ressurssi raisata kuskil 80-ndate aastate NLKP kongressil. Ma ei oska öelda, millal silmaklapid avatakse," ütles Arno Vares Delfile.

Jüri Ratase Keskerakonna esimeheks saamise võimalikkuse peale hakkas Vares naerma ja ütles, et ta ei usu seda iial. "Peaks sündima mingi ime. Siin süüdistatakse kõiki teisi. Ei ole Reformierakond süüdi, et erakonnal läheb valimistel kehvasti, me ise oleme süüdi. Vaadake ikka kõigepealt endale otsa, siis hakkame rääkima," sõnas Vares.

"Ma arvan, et ma võin oma arvamust öelda ja ka teised võivad. Aeg oleks avada silmaklapid. Ideed on õiged, aga ei saa olla, et Tallinn on kõige tähtsam, minu meelest on ikka terve Eesti tähtis," ütles Vares lõpetuseks.