"Uus presidendikandidaat Kersti Kaljulaid jättis esimesel kohtumisel positiivse mulje. Kohati parema, kui nii mõnigi teine presidendikandidaat, kes siin laua taga istunud. Täpsed ja sisukad vastused küllaltki rasketele küsimustele," avaldas Reformierakonna fraktsiooni liige Imre Sooäär sotsiaalmeedias arvamust.

Sooäär avaldas küll muret, et osad poliitilised jõud on ikkagi otsustanud ka seekord valimised põhja lasta, olenemata kandidaadi isikust. Tema sõnul polevat küsimus Reformierakonna fraktsioonis.

"Üks suur bluff käib. Kui eile tuli teade, et 5 erakonda toetavad, siis nende kõigi allkirju ju tegelikult pole. Omavahelistes vestlustes pole talle sugugi kõigis fraktsioonides üksmeelset toetust," nentis Sooäär.

"Enesekindlus, julgus ja värske vaade teevad talle au. Mina toetaksin küll, kui ta üles seatakse. Aga siiski jääb selgusetuks, miks lükati kõrvale väga tugev kandidaat Jüri Luik," leidis ta.

"Helme lubas valimiskogust lahkudes, et ainuke presidendikandidaat, keda ka EKRE toetaks on Luik. Üle öö olid seisukohad vastupidised. Tundub, et osad jõud harrastavad endiselt mängurlust ja kui nii, siis jääb president ka seekord valimata. Oleks aeg liivakastimängud lõpetada ja tõepoolest ühe väärika kandidaadi taha koonduda, mitte ainult näiliselt."