Esimene kummaline kulutus toimus 15. aprillil 2013, kui Baieris asuvas Elmau lossis kulutati kokku 2230 eurot. Kummaline on see seetõttu, et 15. aprillil 2013 lõpetas Ilves oma kodulehe andmetel hoopis töövisiiti Pariisis. Kuidas ta siis hoopis Baieris asuvasse hotelli sattus?

President Kersti Kaljulaidi pressiesindaja Taavi Linnamäe kommenteeris, et 10-14.04.13 toimus riigipea töövisiit Pariisi ning 14.-15.04.13 toimus riigipea töövisiit Elmausse.

Ilvese ajal tehti peaaegu iga tema esinemise ja kohtumise kohta pressiteade. 10-14. aprillil toimunud Pariisi visiidi kohta tehti kõigepealt sissejuhatav pressiteade ja siis veel eraldi teade tema kohtumisest Prantsusmaa Rahvusassamblee presidendi Claude Bartolone'iga. Visiidist Saksamaale Elmausse pole aga ühtegi teadet tehtud. Ka Linnamäe vastusest ei selgu, mis asjaoludel Ilves seal viibis.

Teine samasugune sündmus oli üks 1496 eurone arve Riias asuvast restoranist Kalku Varti, mille kuupäevaks on 17. juuni 2016. Jällegi ei ole Ilvese visiitide nimekirjas sel ajal viibimist Riias. Muudel aegadel on kodulehel ära märkimist leidnud ka ühepäevased viibimised välismaal, näiteks Soomes. Samuti ei ole Riias viibimisest tehtud ühtegi pressiteadet.

Mis siis Riias 17. juunil toimus? Linnamäe sõnul oli see 80 osalejaga õhtusöögi arve. Riias toimus siis Läti, Soome ja Eesti presidentide kantseleide koostööseminar. Ilves ise Linnamäe sõnul sel päeval Riias ei olnud.