“President Toomas Hendrik Ilves lendab Moskvasse ning naaseb sealt erireisiga. Erireis on vajalik, et riigipea jõuaks 9. mail emadepäeva kontserdile ja suurperede vastuvõtule. Vabariigi President on alati osalenud emadepäeva riiklikul tähistamisel Tallinnas,” selgitas Kristel Peterson presidendi kantseleist.

Presidenti saadab visiidil ametlik delegatsioon, kuhu kuuluvad presidendi kantselei esindajad, julgestuspolitseinikud ning diplomaadid asukohariigis.

9. mail Moskvasse Teise maailmasõja lõpu aastapäeva üritusele sõitval president Toomas Hendrik Ilvesel ei ole esialgse kava kohaselt plaanis Venemaa president Dmitri Medvedeviga kohtuda.

“President Ilves osaleb ametlikel üritustel — paraadil ja sellele järgneval vastuvõtul. Siiani eraldi kohtumisi planeeritud ei ole,” on presidendi avalike suhete osakonna juhataja Piret Pert varem Delfile öelnud.

9. mail toimub Moskvas Suure Isamaasõja võidu 65. aastapäevale pühendatud paraad, kuhu on koos teiste riigipeadega kutsutud ka Toomas Hendrik Ilves.