Pagulaskriis ning Euroopa Liidu sisemine solidaarsus ja vastutus, Euroopa poliitiliste ja moraalsete piiride ulatus ning rahvusvaheline õigus, haridus ning noorte tööpuuduse vähendamine ja pagulaste lõimumine – on vaid mõned märksõnad, mis hakkavad iseloomustama Arraiolose gruppi kuuluvate riigipeade tänavust arutelu Erfurtis ja Wartburgis, teatas presidendi kantselei pressiteenistus.

Saksamaa president Joachim Gauck´i kutsel sõidavad kohtumisele Austria, Bulgaaria, Eesti, Itaalia, Läti, Malta, Poola, Soome, Portugali ja Sloveenia riigipead.

Arraiolose grupi nime all tuntakse 2003. aastal alguse saanud mitteametlike kohtumiste seeriat, kus osalevad riigipead, kes oma maade põhiseadust järgides ei käi Euroopa Liidu Ülemkogu istungitel. Praeguseks on toimunud kümme kohtumist, millest esimese korraldas Portugali president Jorge Sampaio Portugalis, Arraiolose linnas ning sellest võtsid osa Läti, Poola, Saksamaa, Soome ja Ungari riigipead. 2005. aastal Helsingis toimunud kohtumisel osalejate ring laienes ning liitusid Austria ja Itaalia. 2011. aastal kutsuti osalema Sloveenia, 2013. aastal Eesti ja Bulgaaria ning tänavu Malta.