"President on alati kutsunud Eesti sünnipäeva kontserdile ja sellele järgnevale vastuvõtule kohaliku omavalitsuse juhid linnas, kus üritus toimub," ütles presidendi kantselei pressiesindaja Piret Pert BNS-ile.

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar ei ole kunagi käinud 24. veebruaril presidendi vastuvõtul. Ta on varem öelnud, et riigi sünnipäev pole püha, mida tuleb endast väljapoole näidata ning presidendi vastuvõtt on siniverelise maiguga, kuhu koguneb uusaadel ennast näitama. Savisaar on öelnud, et tal on kombeks 24. veebruaril oma Lääne-Virumaal asuvas Hundisilma talus lipp masti tõmmata ja koos külameestega viina võtta.

Ilves ütles möödunud aasta lõpus puhkenud Keskerakonna rahastasmisskandaali järel, et ta ei pea viimaste paljastuste valguses võimalikuks kaasata Edgar Savisaare juhitud parteid valitsusse.

President Toomas Hendrik Ilves kutsus 24. veebruaril Tallinnas Estonias toimuvale vabariigi aastapäeva vastuvõtule 900 inimest, mis on samas suurusjärgus eelmiste aastatega. Täpset kutsutud külaliste arvu ei saa Perti sõnul praegu veel öelda. "Nii nagu igal aastal, on ka tänavu kutsutute seas põhiseaduslike institutsioonide esindajad, sealhulgas riigikogu ja valitsuse liikmed," lausus Pert. Alati on president vastuvõtule kutsunud ka välisriikide suursaadikud Eestis.

Iseseisvuspäeva vastuvõtu kontserdi lavastaja on Tõnu Kaljuste ja kunstnik on Ene-Liis Semper.