Tänu- ja turundusüritusena mõeldud sündmuse käigus peetakse ajurünnak Eesti ees seisvate valikute teemal ning tutvutakse eesti kultuuriga. Eesti sõpru võõrustavad ka president Toomas Hendrik Ilves, peaminister Andrus Ansip, EASi juhatuse esimees Ülari Alamets, suurärimees Margus Reinsalu. Jalutuskäiku vanalinnas veab poliitik ja endine peaminister Mart Laar.

„Lisaks oma inimestele peab Eesti oma edu eest olema tänulik ka sadadele sõpradele teistes riikides, kes on meid kõigiti aidanud,“ kommenteeris EASi juhatuse liige Maria Alajõe. „See on meie viis avaldada tänu ning küsida tagasisidet ja nõu edaspidiseks,“ lisas ta.

40 inimesest koosnev seltskond külastab Birgitta festivali Pirital ja Oandu vesiveskit Lahemaal. 20. augustil tähistatakse ühiselt taasiseseisvuspäeva.

Kutsutavate kohta tegid ettepanekuid kümned inimesed nii poliitika, kultuuri kui ettevõtluse alalt. Kui ettevõtmist saadab edu, siis loodavad korraldajad kujundada sellest igasuvise traditsiooni.

Konkreetsele ettevõtmisele andis tõuke president Toomas Hendrik Ilvese ja ettevõtja Margus Reinsalu mõttevahetus tänavu kevadel, misjärel nad kaasasid ettevalmistamise protsessi EASi. Üheskoos jõuti antud ürituse formaadi ning teostuseni.