"Minu isiklik arvamus on, et kui öelda mustanahalisele inimesele "pigi", võib see olla tunduvalt solvavam kui "neeger". Mina soovitaksin seda sõna selles kontekstis vältida," kommenteeris Tomusk ettevõtja Olari Taali sõnakasutust 1. juuni LP-s.

Samas ütles Tomusk, et seda, milline sõna on rohkem solvav ja milline vähem, tuleks küsida nende inimeste käest, keda need sõnad võivad solvata.

"Me ei tohiks võtta seisukohta, et "minu arvates ei ole see sõna solvav, seega ei ole see solvav ning keegi ei tohi selle peale solvuda". Inimene võib solvuda isegi sellise sõna peale, mille kohta on sõnaraamatus märge, et see ei ole halvustav," ütles Tomusk.

Tomuski sõnul pole küsimus mitte niivõrd sõnades, kuivõrd olukordades ja kontekstis, milles neid sõnu kasutatakse. "Teinekord isegi toonis, millega teiste inimeste poole pöördutakse."

Tomusk usub, et inimese vanus ja põlvkond ei mängi sõnavalikul mingit rolli. "Kui keegi tahab mind mõne potentsiaalselt solvava sõnaga nimetada, siis pole ju suurt vahet, kas seda teeb teismeline või kõrgemas eas ühiskonnaliige, pahane olen ma tõenäoliselt mõlema peale. Pigem on küsimus selles, kellest ja kuidas me räägime, mitte selles, kes räägib," ütles Tomusk.

"Narr võib kuningat solvata, aga kuningas narri ei solva, sest see pole väärikas," lisas Tomusk.

Ettevõtja Olari Taal ütles 1. juuni LP-s, et "igal juhul on venelane või ukrainlane parem kui mingi pigi" ning "pigi" ei ole rassistlik ütlus, "neeger" on rassistlik ütlus. "Ma ei karda rassismi õhutada, igal juhul on ukrainlane parem kui pigi," ütles Taal.