"Peremees on märkuse peale siiski nõustunud koera rihma otsa panema, aga perenaine ei reageeri ühelegi märkusele, kuigi koer uriseb möödujate peale," kurdab oma koeraga samas pargis jalutav Riina. "Eriti hirmutav on olukord siis, kui oleme pargis sõitnud jalgratastega - ilma peremeheta jalutav koer käitub agressiivselt ja ründavalt."

Mupole ajendas oma muret kurtma paar päeva tagasi toimunud intsident, mil agressiivne koer üksinda jalutades üritas rünnata tema rihma otsas jalutanud koera. "Sain õnneks oma koera sülle ja kindla häälega antud käskude peale hulkuv koer taganes. Aga kas ka järgmine kord? Aga mis siis, kui ründe alla satub väike laps?"

Riina sõnul ei näe peremees, kes on Soome rahvusest, selles probleemi ja väidab, et selline olukord on "ihan normaali" ehk siis tema arvates täiesti normaalne. Igapäevased pargis jalutajad aga olukorda normaalseks ei pea.

Mupo tuletab meelde, et Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskiri ütleb, et koera või kassi tohib viia avalikku kohta jalutusrihma otsas või kandevahendis, mis ei ohusta tema tervist ja millest ta omal tahtel välja ei pääse. Avalikus kohas koera või kassiga liikudes tuleb tagada inimeste ja loomade ohutus. Koera võib avalikus kohas jalutusrihma otsast vabastada või kandevahendist välja lasta vaid koerte jalutusväljakul.