EMHI andmetel on homme vahelduva pilvisusega ilm, kohati võib sadada hoovihma. Sooja tuleb 16-22 kraadi. Puhub põhjatuul 4-10, rannikul kuni 12 m/s.

Ka pühapäeval on vahelduva pilvisusega ilm. Öösel sajab kohati, päeval mitmel pool hoovihma. Sooja on pühapäeval 15-19 kraadi. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga.

Esmaspäeval pilvisus tiheneb ning mitmel pool sajab vihma. Puhub kirde- ja idatuul 3-8 m/s. Sooja on 15-20, öösel 9 kuni 13 kraadi.

Teisipäeval tõotab tulla päikesepaisteline kuiv ilm, soojakraade tuleb öösel 3-9, päeval 17-22 kraadi.

Sünoptik Merike Merilain ütles Ilm.ee vahendusel,et ühtviisi kurdavad kehvalt alanud puhkuse üle nii britid, skandinaavlased, poolakad kui baltlased.

Sel aastal on suvise õhutemperatuuri tähis (+10°C 1,5 km kõrgusel) õige kaugele Vahemere kanti jäänud ning ajutine soojalaine ka Kesk-Euroopast taandunud. Samuti saab tänasega läbi põhjanaabreid külastanud suvesoojus kõrgrõhualas ning edaspidi istume nendega ühtviisi jaheda tsüklonaalse dushi all.

"Ootame vanarahva tähiseid, juba järgmine neljapäev ongi seitsmevennapäev, suve teise poole ennustaja. Eilseil andmeil oli sel ajal Barentsi merel võrdlemisi äge tsüklon, mis hoidis elus ka Põhja-Euroopasse jäävaid väiksemaid osatsükloneid. Selle olukorra kohta sobib vanarahva tähelepanek- kui juulis ilmad muutlikud, pole püsivaid ilmu veel augustiski loota," ütleb Merilain.

Õnneks on ilmal endal teistsuguseid näiteid. Ka 2003. aasta juuli algus oli meil vilu ja vihmane, kuid ometigi saime kuu teises pooles osa Euroopa kurikuulsast kuumalainest. Euroopa ilmamudel jättis meid igaks juhuks järgmisest nädalast hoopis katteta, st. kolmeks järgnevaks nädalaks valgeks laiguks - kõik arengud on võimalikud.