Balti oksjon on sunnitud eemaldama oksjoninimekirjast nr. 15 all müügis olnud kunstiteose ja vabandab teosest huvitatud klientide ees. Repini maali näol oleks olnud tegemist Tallinnas toimuvate oksjonite kalleima pakkumisega.

Kõik ülejäänud oksjoninimekirjas olevad kunstiteosed on õnnelikult kohale jõudnud ja oksjoni korralduses seoses sellega midagi ei muutu.

Oksjonimaja uksed avatakse homme kell 10.30 aadressil Lembitu 8, teatas Delfile Balti Oksjoni peadirektor Jaanus Võitla.

Oksjonil osalemiseks tuleb eelnevalt registreeruda ning osta pakkumiste kataloog. Kauplemise ajal on töökohustuste täitmisel olevatele meediatöötajatele sissepääs oksjonile rangelt keelatud, kuid teistele külalistele on uksed avatud.

Oksjonile pannakse selliste Eesti ja välismaa tuntud maalikunstnike, nagu Ants Laikmaa, Alfred Hirv, Henn Roode, Aleksei Bogoljubov, Andy Warhol, teosed.

Võitla ei nimeta “Õitsevate õunapuude” praegust omanikku, viidates lepingu konfidentsiaalsusele. Teada aga on, et 2006. detsembris müüdi see maal 145 000 USA dollari eest (eelmise aasta kursi järgi ligi 1,7 miljonit krooni) Rootsis toimunud oksjonil, kirjutab Den za Dnjom.

Balti oksjon alustas oma tegevust Eestis tänavu mais. Esimesel oksjonil müüdi Johann Köleri “Itaalia maastik” 1,3 miljoni krooni eest.