“Tahame panna orkestri mängima, aga selleks tuleb panna pillid ühte kohta,” ütles abilinnapea Toivo Ninnas täna ajakirjanikele. “See pole muidugi nii lihtne orkester kui Kukerpillid, kuigi ma pole Kukerpille ega ühtegi teist orkestrit juhtinud,” lisas ta.

Ninnas ütles, et linnavalitsus otsis säästva arengu ja planeerimise ameti (SAPA) juhatajat poolteist kuud. Algselt kandideeris sellele kohale 41 kandidaati, kellest esmalt valiti välja kaheksa, seejärel neli ning lõpuks kaks kandidaati.

Ninnase sõnul pidi kaheksa kandidaati esitama essee Tallinna probleemidest ja arengutest. Lõppvoorus olnud kahe kandidaadi vahel valides tuli Ninnase sõnul otsustada, kas valida SAPA juhiks puhas administraator või spetsialist-administraator. Valisime viimase variandi, sest SAPA on spetsiifiline ja keeruline struktuur, kus on palju organiseerimist, lausus Ninnas.

Ninnas ütles ajakirjanikele, et kui linnavalitsus Volkovi järgmisel nädalal ametisse kinnitab, siis asub ta tööle 17. septembrist. Palka hakkab Volkov saama umbes 18.500 krooni, lisas Ninnas.

SAPA senine juhataja Toomas Tauts lahkus ametist 25. augustist.

Eesti Arhitektide Liitu kuuluv Volkov (50) on lõpetanud Eesti Riikliku Kunstiinstituudi. Ta on töötanud metsamajanduse ja looduskaitse ministeeriumis, ajalehes Sirp ja Vasar, kultuuriministeeriumis, Ehituse TUIs, Pärnumaa Halinga kolhoosis ja arhitektuuribüroos Ollik&Volkov. Ike Volkov on olnud ka Arhitektide Liidu vastutav sekretär, aseesimees ja esimees.

Volkov on käsitlenud arhitektuuriküsimusi ka tele- ja raadiosaadetes, kirjutanud filmistsenaariume ning avaldanud värsse. Ansambli Kukerpillid liige ja juht on ta 1973. aastast.