"Eile me tahtsime härra ministri ja haigekassa juhiga kohtuda, aga ajad ei sobinud. Võib-olla meil õnnestub see täna, " avaldas Luik lootust. Praegu on igatahes kõik veel lahtine. 

"Meil on täna peale sotsiaalministeeriumi ümarlauda streigikomitee koosolek," rääkis Luik Delfile.  "Mingil hetkel on tekkinud selline keeruline aeg, et peab rohkem nõu pidama."

Arstide liit on teinud uue ettepaneku haiglate liidule kohtumiseks ja arstide liidu esindaja Katrin Rehemaa avaldas Delfile lootust, et see kohtumine toimub õige pea. Ka Pevkur ja Ross on arstide liidule teatanud, et kui nad tööandjatega kokku saavad, on nemad valmis sinna tulema.

Haiglate liit pole streikijatega ühendust võtnud kohtumise asjus. "Seda ma hetkel küll ei oska öelda, me saame oma juhatusega kokku ja arutame ja siis anname teada," rääkis haiglate liidu juhatuse esimees Urmas Sule. "Tegutseme ja toimetame ja anname oma töö tulemustest kindlasti teada."

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul ootab haigekassa juhatus kokkuleppeid kollektiivlepingu osas tänase õhtuni ja kui neid ei tule, arutatakse reedel haigekassa eelarve esimesel lugemisel esimest pakkumist, mille kohaselt arstide palk tõuseks 3 ja õdede-hooldajate palk 6 protsenti.

"Kui õhtuks on mingid muud kokkukepped kollektiivlepingu osas, siis haigekassa peab kiiresti esitama uued materjalid, näiteks see haigekassa poolt tinglikult pakutud versioon kahe aastaga 15 protsenti," rääkis Pevkur ERR-i raadiouudistele.