Eile õhtul ca kl 23 tegi reformierakondlasest riigikogu liige Gräzin Facebookis alljärgneva avalduse: "Lùhidalt. Paet on tavaline tartu kaabakas. Rœhutan, et tema läbipeksmises on filosoofiline idee, aga juriidiline probleem. Meil on hàsti ju. Raidmaa on minister, paet ilma pkrsmata eurooplane ja mina... Ma arvan, et Reformierakonna soov, et ma ruttu sureks, pole aluseta."

Autori kirjaviis on muutmata.

Gräzini seinal algas pikk arutelu ta sissekande üle, kus muuhulgas ütles äsja ministrikohast ilma jäänud Jürgen Ligi:  "Igoril on probleem. Palun ärge osatage ega kuritarvitage. Ilma naljata. Kuni see postitus alles on, on lugu inimlikult kehv."

Saaga algas eile õhtul, kui Gräzin tunnistas Delfile antud usutluses, et tal on tänaseni aega vabariigi valimiskomisjoni (VVK) otsus anda Euroopa Parlamendi saadiku koht endisele välisministrile Urmas Paetile kohtusse kaevata.

Delfile antud intervjuus ütles Gräzin, et kuigi VVK otsus on kõrvulukustavalt ebakompetentne, juriidiliselt absoluutselt vale ning seetõttu oleks ka võit kindel, ta kohtusse siiski ei lähe.

„Minu motiiv on see, et kui VVK vastu kohtusse läheksin, oleksime kõik kaotajad. Kui mina võidan kohtus, tuleb Paet Eestisse tagasi. Kuigi me oleme juba praegu riigi maine totaalselt täis teinud, oleks minu võit VVK üle Eestile veel suuremaks löögiks. See annaks näiteks Venemaa välisminister Sergei Lavrovile õiguse küsida, kas neli korda ümber mõelnud Paet ikka oli täie mõistuse juures, kui ta Eston Kohverit tagasi nõudis või piirilepinguga tegeles," ütles Gräzin.

„Euroopa Liit on minu eriala - olen välismaal 20 aastat üliõpilastele ELi asju õpetanud - ja seetõttu oleksin tahtnud ka Euroopa Parlamenti minna. Paeti tõttu mu unistus purunes. Teisalt on minu unistus olnud ka vaba ja iseseisev Eesti. Ma ei teeks kunagi ühtegi sammu, mis kodumaale kahju teeks. Ja see on ka põhjus, miks otsustasin, et ma ei lähe VVK vastu kohtusse," lisas Gräzin.