Nimelt tuli hiljuti avalikuks, et riigikogu õiguskomisjoni kõik liikmed peale komisjoni IRLi kahe liikme olid vastu mõttele lisada neljapäevase istungi kavasse võimalus PPA juhi kandidaadiga tutvumiseks.

"Siseminister on oma personalipoliitika meetodites läinud julgete eksperimentide teed ühitades motivatsioone ja solvanguid. Novaatorliku personalipoliitika tulemusi ei tohiks hinnata ülepeakaela. 72 tundi olnuks selleks ilmselt vähe," põhjendas Gräzin enda ettepaneku vastu hääletamise tagamaid Delfile.

Reformierakondlane lisas ka, et arvestades senist PPA juhi otsingute käiku, siis võib kandidaatide hulka lisanduda veel paar-kolm nime. "Isiklikult arvan, et PPA juht peab tulema ilmtingimata selle enese ohvitseride ridadest, mitte aga elektrikute, majandusmagistrite vms hulgast," arvas Gräzin.

Riigikogu õiguskomisjoni sotsidest liige Andres Anvelt ütles eile Delfile, et tema jaoks ei ole aktsepteeritav IRLi püüd suruda erakonnakaaslasest justiitsministeeriumi asekantslerit Priit Kama politsei- ja piirivalveameti juhiks.

Kuigi Anvelt haiguse tõttu komisjoni esmaspäevasel koosolekul viibida ei saanud, siis sellele vaatamata on mehe sõnul tema ja sotside seisukoht ühine: "Selline peadirektori esitamine ja läbisurumine on vastuolus igasuguse parlamentaarse kultuuriga, see on läbipaistmatu ja kallutatud. Kindlasti tahaks IRL oma inimese hästi kiiresti paika saada ja sellega lugeda olukord lahendatuks. Seetõttu on meie opositsiooni kohus seda protsessi kõigi võimalike demokraatlike võimalustega pidurdada," ütles Anvelt Delfile.

Niisamuti nagu Anveltki hääletasid Kama kandidatuuri arutamise maha keskerakondlane Peeter Võsa ja reformierakondlane Valdo Randpere. Viimase arvates on PPA juhi ametikoht liiga tähtis selleks, et komisjon võiks lihtsalt käigu pealt kokku tulles oma seisukoha kujundada.

"Ma arvan, et PPA juhi valik pole ainult siseministri vastutus, vaid ka õiguskomisjon ja valitsus peavad selle valiku taga olema. Tegelikult laiemalt vaadates esindame me õiguskomisjoni liikmetena kogu riigikogu seisukohti. Ma ei taha sellist vastutust võtta kiirustades ja halvasti informeerituna," ütles Randpere ja lisas, et kõige varem saab komisjon Kama kandidatuuri arutama hakata kahe nädala pärast.