"Minu jaoks tähendab "kirju elulugu" positiivset hinnangut, halli elulooga poliitiku peale ei viitsi vaadatagi," kommenteeris Gräzin Delfile IRL-i otsust esitada Tallinna linnapeakandidaadiks diplomaat ja mitmete skandaalidega seotud Eerik-Niiles Kross.

Gräzin on veendunud, et kõik Krossi "negatiivsused" on seniajani kollase ajakirjanduse ja Vene propaganda vaimusünnitis. "Tean Krossi kui ülimalt intelligentset vestlus- ja reisikaaslast ning haritlast. Neid Eestis enam eriti ei ole," ütles Gräzin.

"Muide, IRL ei puutu siin asjasse. Tarand teatavasti oli Keskerakonna presidendikandidaat," lisas Gräzin.

IRLi Tallinna piirkonna juhatus valis sel teisipäeval ühehäälselt Krossi erakonna Tallinna linnapeakandidaadiks sügisel toimuvatel kohalikel valimistel.

Eerik-Niiles Kross pakuti esmalt välja IRLi Pärnu linnapeakandidaadina. Seoses Tallinna linnapeakandidaadiks valimisega taandas ta end Pärnu linnapeakandidaadi kohalt. IRLi Pärnu linna osakond peab nüüd endale uue linnapeakandidaadi otsima.

Eerik-Niiles Kross on jõudnud olla aktiivne iseseisvuse eest võitleja, diplomaat, julgeolekutöötaja, meedia- ja infonõustaja Gruusias ning poliitik. Samuti on teda saatnud ka mitmed erinevad afäärid (Arctic Sea kaaperdamisjuhtum jne).

2011. aasta riigikogu valimistel kandideeris Kross Erakonna Eestimaa Rohelised nimekirjas Pärnumaa esinumbrina, olles üleriigilises nimekirjas teisel kohal. Kross sai roheliste nimekirjas kandideerinutest suurima häälesaagi, 3579 häält ehk 8,8 protsenti kõigist oma valimisringkonnas antud häältest, kuid riigikokku ei pääsenud.