Kui mullu võeti Tartu Ülikooli vastu 53 olümpiaadil tunnustatud kandidaati, siis tänavu oli see arv 125. Osaliselt on nende arvu kasvu panustanud ka see, et tänavu mõnevõrra laiendati tunnustatud olümpiaadide ringi. „Riiklikel ja rahvusvahelistel olümpiaadidel tugevalt esinenud õpilased on ennast seni ülikoolis väga tugevate õppuritena tõestanud,“ ütles Tartu Ülikooli vastuvõtu peaspetsialist Kaja Karo.

Samuti kasvas tänavu parimate gümnaasiumilõpetajate vastuvõtuarv. Sel aastal võeti vastu 717 gümnaasiumi kuld- või hõbemedaliga lõpetanut, mis on 34 võrra enam kui eelmisel aastal. Populaarseimateks valikuteks osutusid medalistide seas traditsiooniliselt arstiteadus 80, majandusteadus 69 ja geenitehnoloogia 49 avaldusega.

Esmakordselt lõi Tartu Ülikool parima lõpetaja nime all soodustingimused ka sisseastujatele, kelle koolis medaliga lõpetajaid polnud ning kelle keskmine hinne oli selle kooli lõpetanutest kõrgeim. „Esialgsetel andmetel esitati kooliastmehinnete keskmise hinde alusel parima lõpetajana kandideerimisel 11 avaldust,“ ütles Karo.

Akadeemilise testi hea tulemuse alusel võeti tänavu Tartu Ülikooli vastu 52 kandidaati, neist 37 riigieelarvelistele ning 15 riigieelarvevälistele õppekohtadele.

Kokku võeti tänavu Tartu Ülikooli vastu 6182 kandidaati, neist bakalaureuseõppesse 4635, magistriõppesse 1225 ja doktorantuuri 282. Riigieelarvelistele kohtadele kvalifitseerus 3239 bakalaureuseõppe, 788 magistriõppe ja 161 doktoriõppe kandidaati. Riigieelarvevälistele kohtadele õppima pääsemiseks täitis normi 1396 bakalaureuseõppesse, 437 magistriõppesse ja 121 doktorantuuri pürgijat.