„Kuna Ieva Ilves jätkab tööd senisel ametikohal Läti kaitseministeeriumis, loobub ta presidendi ametihüvede seadusega Eesti riigipea abikaasale ettenähtud igakuisest esindustasust, sekretärist ja ametiautost, sest ei vaja täiendavaid hüvitisi,“ teatas presidendi kantselei laupäeval.

„Teiseks on politsei- ja piirivalveamet, kes tagab Eesti riigipea ja tema pereliikmete turvalisuse, öelnud, et Ieva Ilvese turvalisus tagatakse koostöös Läti kolleegidega ning see ei pea tähendama pideva politseilise mehitatud valve kasutamist,“ rääkis presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam Delfile.

President Toomas Hendrik Ilves ja Ieva Kupce laulatati laupäeval Halliste Püha Anna kirikus.

Presidendi kantselei teatel ei ole Toomas Hendrik ja Ieva Ilvesel ühiseid lapsi. Ieva Ilves kasvatab kahte last: 13-aastast poega Ralfs Pundurs ja ligi 2-aastast tütart Isabella. Toomas Hendrik Ilves kasvatab ühiselt koos Evelin Ilvesega nende 12-aastast tütart Kadri Keiut, tal on ka täiskasvanud poeg Luukas Kristjan ja tütar Juulia.

Kuna Ieva Ilves jätkab tööd senisel ametikohal Läti kaitseministeeriumis, loobub ta presidendi ametihüvede seadusega Eesti riigipea abikaasale ettenähtud igakuisest esindustasust, sekretärist ja ametiautost, sest ei vaja täiendavaid hüvitisi.

Presidendi kantselei teatel ei pea Ieva Ilves end ka abielu sõlmimise järel avaliku elu tegelaseks ja pühendub perele ja tööle, jagades oma elu nüüd Riia, Tallinna ja Ärma talu vahel. Vabariigi presidendi abikaasa esinduskohustusi hakkab ta täitma juhtudel, kui tema osalemine on vajalik.