Jõhvi vallavanem Aivar Surva teatas ministeeriumile, et vallal on põhimõtteline valmisolek pagulaste vastuvõtmiseks, kirjutab Põhjarannik.

“Mõnedele pagulaste peredele on valmis majutust pakkuma ka Eesti metodisti kiriku Jõhvi kogudus ja seitsmenda päeva adventistide kogudus. Arvestades asjaolu, et Jõhvi puhul on tegemist väikese kogukonnaga, ei pea me mõistlikuks maakonnakeskusesse n-ö pagulaskeskuse tekkimist. Oleme seisukohal, et Jõhvi vald on suuteline abistama ja majutama kaks kuni kolm lastega peret, kes on eelistatult kristlikud.”

Mäetagusel arutati pagulaste vastuvõtmist vallavolikogu istungil. Kohalolnud kümnest saadikust viis leidsid, et Mäetaguse vald on võimeline vastu võtma ühe pagulaspere ning leidma neile elamispinna, mis vajab eelnevalt remonti.

Kiviõli ja Vaivara soovivad vastuse andmiseks ajapikendust, et arutada teemat volikogus. Ülejäänud sotsiaalministeeriumile vastanud Ida-Viru omavalitsused väidavad, et pole võimelised pagulasi vastu võtma. Peamised põhjendused on, et omavalitsustel puuduvad vaba munitsipaalelamispind, töökohad ja eestikeelne keskkond pagulaste integreerimiseks.

Jaga
Kommentaarid